Exercício: Voz Ativa x Voz Passiva

Exercício: Voz Ativa x Voz Passiva
  Verificado por especialistas
Donay Mendonça 22 102 1.5k
Olá Pessoal,

Escolham a opção com a forma mais adequada na voz passiva das sentenças em negrito, que estão na voz ativa.

1. Mary wrote the email.
A. The email was written by Mary.
B. The email is written by Mary.
C. The email was written for Mary.

2. They buy old books.
A. Old books are buy.
B. Old books are bought.
C. Old books is bought.

3. The president will give a speech.
A. A speech will be given for the president.
B. A speech will not be given by the president.
C. A speech will be given by the president.

4. Britney made a decision.
A. A decision was made by Britney.
B. A decision is made by Britney.
C. A decision is made for Britney.

5. Allan has painted the house.
A. The house has been painted by Allan.
B. The house was been painted by Allan.
C. The house is painted by Allan.

6. The news shocked the family.
A. The family is shocked by the news.
B. The family was shocked by the news.
C. The family been shocked by the news.

7. The earthquake hit the city's most important administrative buildings .
A. The city's most important administrative buildings were hit by the earthquake.
B. The city's most important administrative buildings are hit by the earthquake.
C. The city's most important administrative buildings were hit for the earthquake.

8. He wrote five important books.
A. Five important books were written by her.
B. Five important books are written by him.
C. Five important books were written by him.

9. They are building a new house.
A. A new house was being built.
B. A new house is being build.
C. A new house is being built.
respostas
Bons estudos.
Anúncio Cambly Gostou da dica? Agora é hora de praticar!

Utilizar o inglês em interações reais levará você à fluência mais rápido. Pensando nisso, o nosso parceiro está oferecendo 15 minutos de aula grátis, não perca essa oportunidade. O link abaixo ativa o cupom!

Cupom: 15 minutos de aula Grátis!
9 respostas
Minhas respostas, sem colar :roll: :

1. Mary wrote the email.
a. The email was written by Mary.

2. They buy old books.
b. Old books are bought.

3. The president will give a speech.
c. A speech will be given by the president.

4. Britney made a decision.
a. A decision was made by Britney.

5. Allan has painted the house.
a. The house has been painted by Allan.

6. The news shocked the family.
b. The family was shocked by the news.

7. The earthquake hit the city's most important administrative buildings .
a. The city's most important administrative buildings were hit by the earthquake.

8. He wrote five important books.
c. Five important books were written by him.

9. They are building a new house.
c. A new house is being built.
1. a.
2. b.
3. c.
4. a.
5. a.
6. b.
7. a.
8. c.
9. c.
1. a
2. b
3. c
4. a
5. a
6. b
7. a
8. c
9. c
1. Mary wrote the email.
a. The email was written by Mary.
b. The email is writen by Mary.
c. The email was writen for Mary.

2. They buy old books.
a. Old books are buy.
b. Old books are bought.
c. Old books is bought.

3. The president will give a speech.
a. A speech will be given for the president.
b. A speech will not be given by the president.
c. A speech will be given by the president.

4. Britney made a decision.
a. A decision was made by Britney.
b. A decision is made by Britney.
c. A decision is made for Britney.

5. Allan has painted the house.
a. The house has been painted by Allan.
b. The house was been painted by Allan.
c. The house is painted by Allan.

6. The news shocked the family.
a. The family is shocked by the news.
b. The family was shocked by the news.
c. The family been shocked by the news.

7. The earthquake hit the city's most important administrative buildings .
a. The city's most important administrative buildings were hit by the earthquake.
b. The city's most important administrative buildings are hit by the earthquake.
c. The city's most important administrative buildings were hit for the earthquake.

8. He wrote five important books.
a. Five important books were written by her.
b. Five important books are written by him.
c. Five important books were written by him.

9. They are building a new house.
a. A new house was being built.
b. A new house is being build.
c. A new house is being built.
felipeh6 7 56
1. Mary wrote the email.
a. The email was written by Mary.

2. They buy old books.
b. Old books are bought.

3. The president will give a speech.
c. A speech will be given by the president.

4. Britney made a decision.
a. A decision was made by Britney.

5. Allan has painted the house.
a. The house has been painted by Allan.

6. The news shocked the family.
b. The family was shocked by the news.

7. The earthquake hit the city's most important administrative buildings .
a. The city's most important administrative buildings were hit by the earthquake.

8. He wrote five important books.
c. Five important books were written by him.

9. They are building a new house.
c. A new house is being built.
Anúncio Você tem medo de falar inglês? - Se você já estudou inglês mas ainda se sente inseguro(a) saiba que o primeiro passo é se expor ao idioma. Converse grátis por 15 minutos com um professor de inglês nativo, você vai se surpreender o quanto isso pode fazer a diferença.

Começar agora!
1.a
2.b
3.c
4.a
5.a
6.c
7.a
8.c
9.c
A
B
C
B
A
C
C(i'm not sure)
C
B
1-A
2-B
3-C
4-A
5-C
6-B
7-B
8-C
9-A
1-A
2-B
3-C
4-B
5-A
6-B
7-C
8-C
9-B
Essas foram minhas respostas, totalmente honestas.
Ainda precisa de ajuda? Confira algumas opções:
  1. Clique no botão "Responder" (abaixo) e faça sua pergunta sobre este assunto;
  2. Faça uma nova pergunta;
  3. Converse grátis com um professor nativo por 15 minutos: Saiba como!