Exercício: Sobre Condicionais (if clauses) - Conditionals

Avatar do usuário Donay Mendonça 52180 21 84 1222
Pessoal,

Escolham a opção que melhor preenche os espaços em branco, fazendo uso correto das regras de formação das orações condicionais - if clauses.

Imagem

1. If it snows, I..............stay at home with my family.
a. Will
b. Would have
c. Will have

2. If the weather was fine, the team.............train.
a. Will
b. Would
c. Will have

3. If I had enough time, I.................study Spanish.
a. Would
b. Will
c. Will not

4. If they had seen you, you...............died.
a. Would
b. Would have
c. Will

5. If I were you, I................tell her about it.
a. Won't have
b. Would
c. Will had

6. If I could, I..................visit you more often.
a. Will
b. Would have
c. Would

7. If I had studied, I.....................passed the test.
a. Would
b. Will have
c. Would have

8. If we hadn't played, they..................complained.
a. Would have
b. Would not
c. Will

9. If she arrives safely, we...................make a donation to charity.
a. Will
b. Would have
c. Could have

10. If you decided to go, you....................have a good time.
a. Aren't
b. Would
c. Will

Bons estudos!
MENSAGEM PATROCINADA Para aprender mais sobre os Tempos Verbais baixe agora o: Guia Grátis de Tempos Verbais em Inglês. Ele contém um resumo bem estruturado para revisar os conceitos que você aprendeu na escola.

Clique aqui e saiba como baixar!
Avatar do usuário felipeh6 2185 7 53
1. If it snows, I..............stay at home with my family.
a. Will

2. If the weather was fine, the team.............train.
b. Would

3. If I had enough time, I.................study Spanish.
a. Would

4. If they had seen you, you...............died.
b. Would have

5. If I were you, I................tell her about it.
b. Would

6. If I could, I..................visit you more often.
c. Would

7. If I had studied, I.....................passed the test.
c. Would have

8. If we hadn't played, they..................complained.
a. Would have

9. If she arrives safely, we...................make a donation to charity.
a. Will

10. If you decided to go, you....................have a good time.
c. Will
1. a
2. b
3.a
4. b
5. b
6. c
7. c
8. a
9. a
10. b
Avatar do usuário Donay Mendonça 52180 21 84 1222
Pessoal,

Aqui estão as respostas/ Here are the answers:

1. a
2. b
3. a
4. b
5. b
6. c
7. c
8. a
9. a
10. b

Bons estudos!